Vergoedingen

Patiƫnten verwachten vaak dat alles altijd door de zorgverzekeraar wordt betaald, helaas is dit geen standaard gegeven. Uw orthese of prothese kan vergoed worden vanuit uw basisverzekering of vanuit het ziekenhuisbudget (DBC). De medische indicatie en het beoogt persoonlijk gebruik bepaalt of u, uw verzekering of uw ziekenhuis de kosten voor uw voorziening moet betalen. Dit is door uw zorgverzekeraar zo bepaald. Leuk Orthopedie heeft met alle verzekeraars zorgcontracten en kan dus ook bij uw verzekering declareren als u hiervoor in aanmerking komt. Voor alle declaraties geldt dat uw eerst het wettelijk eigen risico verrekend wordt.

Om voor de eerste keer in aanmerking te komen voor een vergoeding is een verwijzing van een medisch specialist nodig. Voor een herhaling op een eerder verstrekte voorziening is een brief van de huisarts voldoende, tenzij u van zorgverzekeraar bent verwisseld. Steunzolen vallen buiten deze regeling en worden alleen vergoed vanuit sommige aanvullende verzekeringen. Kijk hier voor een indicatie of u in aanmerking komt voor een vergoeding:

Bekijk uw indicatie vergoeding steunzolen

Uw voorziening is uiteraard aan slijtage onderhevig, daarom heeft u na verloop van tijd recht op vervanging. De gebruikstermijnen van de voorzieningen verschillen per verzekering en per productgroep. Voor protheses staat minimaal drie jaar, voor een orthese minimaal twee jaar. Voor kinderen onder de 18 jaar is deze termijn afhankelijk van de groei van het kind. Wanneer u wilt weten of u al in aanmerking komt voor een nieuwe voorziening kunt u het beste rechtstreeks met uw zorgverzekeraar contact opnemen.

Deze informatie kan per jaar wijzigen. Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden. Wij raden u aan altijd uw eigen zorgverzekeraar te raadplegen voor de exacte vergoedingen.